neljapäev, 18. oktoober 2007

vene multifilmi jätkuv võidukäik


Täna öösel soovitaksin niisugust asja nagu tänapäeva vene animafilmirežissööri Ivan Maksimovi (ka Maximov, s 1958) multad. Armusin neisse esimesest silmapilgust. Esmakokkupuude toimus Pireti blogis, kus oli YouTube'i link selle geeniuskineasti kõige värskemale filmile "Rain Down From Above". Vaatasin lingitud multa ära - ja vaatasin kõrvalt järgmise, siis veel järgmise ja veel järgmise. Ja olen neid hiljem vaadanud korduvalt uuesti. Siis tutvustasin neid Aapole, kellele need hakkasid kah meeldima, ja veel mitmele inimesele. Aga sellest on vähe, tuleb veel soovitada.

Millised visuaalsed leiud ja lahendused, sh karakterid! Milline lüürilis-kummaline maailm! Milline mahlakas-lennukas absurd! Avaneb dialoog Priit Pärna loominguga. Ja milline soundtrack! See viimane võtab lausa eraldi haardesse. Lingin siia neli kõige lemmikumat neist, ülejäänud leiab ise kõrvalt üles. Muide, "Wind Along The Coast'iga" on Maksimov 2005. aastal käinud ka Eestis toimunud animafilmide festivalil Anima.

* "Slow Bistro" (2003)
* "Wind Along The Coast"
(2003)
* "Слева направo" ("From Left To Right", 1989)
* "Provincial School" (1992)

Ja kui jutt juba geniaalsetele multadele läks, siis soovitan vaadata ka "Purple and Brown'i" seeriat, algatuseks seda osa, mis mind nende imelisse maailma meelitas.

Kommentaare ei ole: