esmaspäev, 15. september 2008

soovitan: Kerli, "Love is Dead"

Minu eelmine suurem kodumaine popiavastus oli kevadel HU? "Film". Nüüd leidsin järgmise suurepärase asja: Kerli hiljuti ilmunud albumi "Love is Dead". Tõsiselt hea, soovitan otsida ja kuulata. See ei ole tavaline naistapeet, kus mingi naishääl lõõritab mingi muusikatinina saatel mingeid sisuta sõnaühendeid ja mis on pärast viimast nooti peast nagu pühitud.

Kerli oma albumil "Love is Dead" on oma näo ja olemisega nähtus. Väljapeetult teatraalne, alati intelligentne. Energiline nagu Gwen Stefani. Jõuline nagu Evanescence. Lennukas nagu Nelly Furtado. Raskemeelne nagu Björk. Aga võrdlustega ei pääse kaugele, sest kõik see, mis kuulates pähe tuleb, on Kerli albumil põimunud tema enda isiksusega ja muutub ta enda stiiliks.

"Love is Dead" on mitmekesine ja üllatuslik. Muusikaliselt huvitav, sisult sisukas. Hea kõlav, kaunis ja selge hääl, omapärase gootiliku-melanhoolse-tütarlapseliku varjundiga. Kvaliteetpopp - popp, kus kõik on paigas ja päris, mingeid mööndusi pole vaja teha. Kõik on lauljale oma ja läbitunnetatud, mitte kellegi ära "toodetud". Muide, seda kõike saaks laulda lausa raske roki võtmes.

Rahvuslikule kuuluvusele on ka humoorikalt tribuuti makstud, "Creepshow" ingliskeelsete sõnade vahel on koha leidnud eestikeelne lauluke: "Põdral maja metsa sees..."

*

Kuulasin ka just telekast intervjuud praegu vist veel Eestis viibiva Kerliga. Ja nagu ma juba varem kirjutanud olen, tark ja terane tüdruk, oma maailmavaate ja asjadest arusaamisega. Muide, ta oli siiralt imestunud, et Eestis müüakse tema plaati kallilt... Ameerikas pidi see maksma 10 dollarit, s.o sadakond Eesti krooni. Aga Eestis, Laseringis maksab see 245 krooni. Kerli lubas, et saab aru neist, kes tema muusikat tõmbavad, sest muusika ongi kõige tähtsam. Mõistlik jutt.

Muide, Laseringi müügi-tipukolmik on praegu: 1) Metallica, "Death Magnetic", 2) Kerli, "Love is Dead", 3) Metallica, "Death Magnetic (Limited Edition)". Metallica uut plaati olen ka juba jõudnud kuulata - jama. Vist kõige kesisem, mis tema musta albumi järgsel perioodil üldse tehtud, ja see on juba sõna!

Kommentaare ei ole: