teisipäev, 30. september 2008

Twin Peaks

Vaatasin, et peaks olema ja oligi - VLC küljes selline tegevus nagu Snapshot. Tribuutisin sellega veidi üht suurepärast sarja. Kujutis pole küll suur, kuid ikkagi parem kui sada sõna.





















*

"Twin Peaksist" kirjutasin veel siin. (Kokkuvõtlikult: leidsin, et "Twin Peaks" võlgneb oma edu ja lummuse mitte David Lynchile, vaid eeskätt kaasstsenarist Mark Frostile. - - - Ja täienduseks kirjutatule: õigus mul paistab selles olevat, lugege intervjuud Mark Frostiga. Ta räägib seal näiteks, et Lynchi tugevam külg ei ole jutuvestmine või karakteri avamine, vaid sürrealism, ja et ilmselt ka Lynch ise ei tea, millest tema "Mulholland Drive" õigupoolest räägib... Kui kõike lugeda ei viitsi, siis otsige Find'ga kohad, kus ta räägib "Twin Peaksist" ja Lynchist.)

2 kommentaari:

afanasjev ütles ...

lynchi trikk on see, et ta oskab teha sürreaalse loo, mis paelub, mida tahad tingimata lõpuni vaadata.

normaalset lugu oskab iga mats teha.

samuti oskab iga mats teha sürreaalset lugu, mida ei viitsi vaadata (=joga).

kas lynchi inland empire või mulholland drive paeluvad, sõltub muidugist vaatajast kah. mulle lapsena käisid siuked asja totaalselt pinda, kus saba osutub sarvedeks ja sarved antennideks.

minu jaoks jääb onu davidi loomingu tipuks siiski eraserhead.

wr ütles ...

Jaa - aga ei saa öelda, et normaalset lugu oskab igaüks teha! See ilmneb kas või eesti filmi viimase 1,5 aastakümne arengut vaadates. Realism ja põhjus-tagajärg on erakordselt keeruline žanr.