kolmapäev, 10. september 2008

lapsed joonistavad pahadest grusiinidest

Eile levis see lõbusa sisuga link ilmselt päris massiliselt, aga kuna keegi blogides viitajatest (Aapo, Jaanus Piirsalu) pole viitsinud pilte üles panna, siis saagu need avaldatud siinkohal.

Ühesõnaga sellised pildid, väidetavalt Ukraina laste joonistamisvõistluselt "Lõbus tank", kus lapsed joonistasid pahadest grusiinidest, pahadest ukrainlastest ja vapratest vene sõduritest.

Pildi autor, 9-aastane Maratik on lisanud pildi juurde seletuse: onu Putin raiub maha pead Šaakasvilil ja koer Koni haugub Šaakasvili peale, sest ta on tark.

Pildi autor väike Tolja selgitab: ilusasti riides lapsed tahtsid minna olümpiamängude avamisele, aga Šaakasvili lömastas nad tankiga.

8-aastane Nataša: pildil fantaseerin sellest, kuidas meid hakatakse vabastama hohollidest ja kuidas ma koos oma naabri Genaga lähen vabastajaid tervitama.

12-aastane Aleška joonistab, kuidas pahad grusiinid tahavad õhku lasta hea vanaisa Stalini ausamba, aga sel hetkel, kui nad juba tõmbavad tikku, tulevad vene sõdurid ja päästavad hea vanaisa Stalini ausamba. Aleška lisab, et kõik muu ta joonistas ise, aga hea vanaisa Stalini ausammast aitas joonistada vanaema Taja.

Sellel pildil on väike Nastja kujutanud, kuidas Bush pahandab Šaakasviliga, et see sõja kaotas, aga Medvedev vaatab Kremlist pealt ja rõõmustab.

Pjotr 5. klassist saatis koos oma pildiga aga SMS-i: siin sõidab meie tank üle bandeeralasest [ukraina rahvuslasest, loe].

Vasjenka kujutab Tshinvali vabastamist genotsiidist Vene vägede poolt.

7-aastane Borja kirjeldab pildile lisatud kirjas oma rasket elu okupeeritud Sevastoopolis. Pilt aga kujutab vene passide jagamist Sevastoopoli elanikele.

Pavlik joonistab, kuidas kindral Nogovitsõn paljastab Kremlis ajakirjanike pressikonverentsil Gruusia spiooni ja kõrvaldab ta püstoli abil - aga häid ajakirjanikke ta ei puutu isegi mitte mõõgaga.

Ljoša ja Mariša, 8- ja 10-aastased, joonistavad, kuidas nende isa koos teiste onudega tähistab Venemaa võitu Gruusia üle. Ljoša täpsustab, et Marinka joonistas ainult lille, aga tema kõik ülejäänu.

*

Oma kolm-miinuselise vene keele pärast ei pruukinud ma kõigest muidugi täiesti täpselt aru saada, aga mõte peaks selge olema. Igatahes, allikas on siin - igaüks võib selgitusi lugeda originaalis. Loomulikult ei saa lapsi endid kahtlustada niivõrd säravate kunstiteoste loomises, aga eks mõte on siingi selge.

Muide, huvitav on see, et osadel piltidel on Venemaa lipu värvid vales järjekorras. Õige on valge-sinine-punane, aga Pjotri, Pavliku ja Ljoša-Mariša piltidel kohtame kombinatsiooni valge-punane-sinine. Seejuures on viimasel pildil mõlemad kombinatsioonid. Lünklik on vene laste patriootiline kasvatus, isegi oma lipu värve ei tunne!

Kogu see portaal on lõbusat asja täis, soovitan näiteks lugeda ka "töölisluuletusi"...

3 kommentaari:

ilves@metsas.ee ütles ...

ma ei olegi viitsinud süveneda, lehekülg võib ka suht ülevindi paroodia olla. kahtlusi tekitab juba veebiaadress, see lühend muutub suht lihtsalt sõnaks pederastid

wr ütles ...

Jep, seda sai täheldatud. Et see kõik on paroodia ja suht ka üle vindi, see on ilmne. Aga see pole ju ka tähtis, sama ilmne on ka see, et kuskil laial Venemaal kindlasti paljud lapsed just nii mõtlevad ja joonistavad, ja suureks saades lähevad oma joonistusi uraa saatel teoks tegema.

wr ütles ...

Dear quests outside of Estonia - yes, I did know it was a JOKE, I am not stupid. So please stop thinking of me as one. I published the pictures only to spread a good joke. Peace!