laupäev, 4. oktoober 2008

lisandusi kirjandusklassikute tundmaõppimiseks

Eile kuulsin Andres Aule käest väidetavalt tõestisündinud lookese Juhan Viidingust. Mänginud kord Juhan Viiding seltskonnas tuntud luuletamismängu, kus igaüks kirjutab paberile värsi ja annab selle edasi järgmisele mängijale, et see omalt poolt värsi juurde kirjutaks. Saanud Juhan Viiding siis sellise värsi: "Puu all istus vana lõvi." Mõelnud Juhan Viiding, mõelnud ja mõelnud, ja kirjutanud siis selle alla: "Lakkus oma muni kõvi."

Muide, Aule väitis, et tuntud poeemi "Vürst Rasvamagu" autor ei ole Juhan Viiding, nagu üldiselt arvatakse, vaid hoopis - August Alle. Uurin seda asja järgmisel korral Ralf Parve käest, tema on üks eesti kirjandusloo suurimaid Alle-tundjaid.

3 kommentaari:

Manjana ütles ...

kuule, palun :)

kas oleks veel võimalik selliseid jutte blogisse kirjutada nagu see ralf parve jutt oli?

pliis, ma loomingut üldjuhul lugema ei satu :)

Anonüümne ütles ...

Sain ka kõvasti naerda: et "Vürst Rasvamäe" autor polegi Viiding, vaid hoopis August Alle. Iga koolilaps ju teab, et selle poeemi on loonud hoopis Kristian Jaak Peterson.

wr ütles ...

Noh, kui sellise kirjandusloo järele huvi, siis kliki silte "Ajalugu" ja "Kirjandus". Ehkki ma seni pole väga palju selliseid konkreetseid killukesi fikseerinud. Edasipidi tahaks küll seda ka jooksvalt teha. Blogimisisu pealetulemise asi.