neljapäev, 24. jaanuar 2008

lahutatud isade võitluse järelkajasid

Lahutatud isade teema Urban Turbani blogis ja tänases Delfis, lugejakirjana. Esimene asjalik ja mõistlik arutlus, teise autor, keegi Heidi K, pole mu eelmise nädala Delfi artikli löögisuunda päris täpselt ära jaganud. Aga kui teha mõningaid mööndusi, sobib teemat jätkama küll.

Peale selle solidariseerub lahutatud isade võitlusega, tõsi küll, tagantjärele, jaanuarist 2007, oma blogis
ka SDE poliitik Reet Laja: "Tugevnenud on lahutatud isade liikumine soovist oma lastega rohkem suhelda, kui lapsed määratakse emadele kasvatada. Üksikemade suure arvu kõrval on ka ligi 5000 üksikisa, kes oma lapsed üles kasvatavad. Seega isad saavad laste kasvatamisega kindlasti hakkama."

Ja siis on võrgus olemas veel niisugune kasulik portaal nagu Meestekeskus - see on virtuaalkeskkond, mis koondab meestele vajalikku infot ja tegeleb oluliste meesküsimuse valdkonna teemadega. Oodates MTÜ Isade Eest portaali, tasub seni tutvuda ka sellega.

2 kommentaari:

LiizaKazz ütles ...

ma i tea küll, kui tark on lugeda sellist lehte nagu õhtuleht, aga tavaliselt ta räägib konkreetsetest inimestest nende konkreetsete probleemidega

Psühholoogilised probleemid, mida tekitab ühe vanema puudumine lapse elust, on alati palju suuremad, kui inimesed arvata oskavad.

Seal siis need noored ja vanad räägivad isade puudumisest just selles kontekstis, et ema lihtsalt lõikas läbi nende ja nende isa suhted.

K

wr ütles ...

Hm, ma õhtulehte ei loe, kus, mis?
Kas sa õpid praegu Pedas? Toomas Liiviga midagi?