laupäev, 21. juuni 2008

oodates Saksamaa-Türgi vastasseisu

Kogu tänase mängu kuni selle VAPUSTAVA lisaajalõpuminutini elasin kaasa Türgile. Väga ratsionaalsel põhjusel - eeldades, et Türgi on Saksamaale poolfinaalis ikkagi lihtsam vastane kui Horvaatia, kellele nad alagrupis juba 2:1 alla jäid. Pealegi on Saksamaal idablokiriikidega üldse tiitlivõistlustel halb õnn olnud, meenutame kas või seda, kuidas nad jäid 1994. aasta MM-il veerandfinaalis alla Bulgaariale 1:2 ja 1998. aasta MM-il veerandfinaalis jälle Horvaatiale 0:3. (Samas, seda statistikat väärab muidugi omajagu võit 1996. aasta EM-i finaalis tšehhide üle Oliver Bierhoffi kuldsest väravast.)

Aga siis, pärast seda absoluutselt uskumatut viigiväravat hakkasin arvama, et parem olgu sakslastel ikkagi vastas jälle Horvaatia - selle vastu on neil oma masina ja distsipliiniga paremad šansid, kui nende ettearvamatute, fanaatiliste ja hullunud türklaste vastu. Nii et penaltitevooru ajal elasin kaasa juba horvaatidele...

Nüüd siis on sakslastel vastas selle turniiri üllatajameeskond ehk lucky bastards - Türgi. Vaadates ajalukku, võib muidugi ennast julgustada statistikaga: 2002. aasta MM-il võtsid sakslased üksteise järel rajalt maha tollase turniiri peamised üllatajad USA ja Lõuna-Korea. Sakslased ei armasta üllatusi... Loodetavasti teevad nad sama türklastega. Aavo Sarap ETV stuudios igatahes leidis, et sakslasi see mängu tulemus just väga rahutuks tegema ei peaks, kas või juba seepärast, et türklastel on paljud mehed kaartide või vigastustega väljas. (Samas tuleb jälle mainida, et ega türklaste jalgpalliajalugu väga saavutustevaene ka ei ole, 2002. aasta MM-il võitsid nad kolmanda koha mängu... Meenutame, et finaalis jäi Saksamaa alla Brasiiliale.)

3 kommentaari:

konnula contra ütles ...

mine sa tea, Türgil ei pidanud juba praegu mingit võhma olema, aga näedsa.
Viimaste mängude statistikat jälgida - kui Türgi just 1:0 mängu juhtima ei lähe, siis nad võidavad.

Aga Venemaa annab täna Hollandile lahingu ja poolfinaalis Itaaliale ka.

konnula contra ütles ...

Tegin ennustuses siukese taktika, et ennustasin absoluutselt kõik mängud enne EMi ära.
Ka play offid, kusjuures polnud aimugi, kes nende tabelikohtade peale tulevad.
Esimene veerandfinaal läks nirult, seal oli Portugali võitu ennustatud, aga täna läks hästi - olin paarikümne ennustaja hulgas ainuke, kes arvas ära türklaste kaheväravalise võidu.
Tegelikult oli napikas ka maksimumpunktideni, sest olin pakkunud skooriks 4:2.

3. vooru ennustamine läks siiski aia taha, kuigi nt Poola võit Horvaatia üle viimases voorus oleks isegi tabeliseisu järgi loogiline olnud.

Aga tänu parimale tulemusele 2. voorus olen siiski veel kõrge koha, tegelikult isegi esikohakonkurentsis.

Homseid ennustusi ei tea, ei vaadanud, sest tahan, et homne kaasaelamine oleks vaba teadmisest, kes mulle rohkem punkte toob.

Olen ilmselt Venemaa poolt. Jalgpalli mõistes on ikka Holland suurriik ja Venemaa tillem

konnula contra ütles ...

Pean nüüd eelmist parandama, olin siiski pakkunud 5:3, sest 4:2 ju lõppskoor jäigi.