neljapäev, 19. juuni 2008

üks kild Tartu NAK-i ajaloo kirevasse mosaiiki

Kuidas sisustavad naklased igavaid pikamaabussisõite? Näiteks järgmiselt.

See oli kuskil 2000. aasta paiku. Veiko Märka ja mõned sõbrad, kelle hulgas Märka sõnutsi oli kindlasti Aapo Ilves, aga ilmselt ka Olavi Ruitlane ja arvatavasti veel Jaan Pehk, sõitsid Tartust Tallinna, kohad bussi tagumises otsas. Ja mõeldi välja niisugune meelelahutus: mööda bussi, tagantpoolt bussijuhi poole, saadeti käima lõbus ja meeleolukas küsitlusleht kolme või nelja küsimusega, millele olid lisatud ka valikvastused.

Üks küsimus oli näiteks selline: "Kes on siin bussis kõige lollim?" Ja vastusevariandid olid umbes sellised: A) see, kes selle küsitluslehe tegi, B) mina, C) bussijuht... Jne. Umbes kuus või seitse istmerida liikus küsitlusleht ilusasti ettepoole - umbes niikaugele, kui naklaste rõõmus lällamine kostis. Siis aga jõudis see kellegi kätte, kes enam sedasorti asjadest midagi pidada ei osanud, ja pistetigi leheke kuhugi vaikselt ära.

Tartu NAK sõidab bussis - sellel pildil küll siiski mitte Tallinna, vaid Urvaste suunas. Aga aasta on 2000 ja pildil on vasakult: Vahur Afanasjev, Veiko Märka, Aapo Ilves ja Olavi Ruitlane.

Kommentaare ei ole: