neljapäev, 26. juuni 2008

Euroopa Meistri tiitel jääb Euroopasse...

...see on nüüd siis kindel. Hispaania-Venemaa 3:0.

Ja kuna rahuloluavaldusi voolab praegu kõigis kanalites nagu oavarrest, siis nentigem siinkohal ainult: spordi ja poliitika vastasseisu võitis sport. Guus Hiddinki järgi, nagu ETV kommentaatori sõnul olla tõesti plaanis olnud, jääb nüüd Venemaal siiski üks linn nimetamata. (Mida jahvatati Vremjas, kuidas valmistus tänast võitu vastu võtma Moskva miilits ja kuidas kujundas jalgpall president Medvedevi päevakava, sellest kirjutab vastses postituses ka Hannes Rumm. Kirjutavad veel ka Mart Laar, siin, ja Jaanus Piirsalu, viimane otse Moskvast, siin.) See oleks taas olnud näide sellest, kuidas jalgpall ei ole Venemaal ainult jalgpall, vaid marurahvusluse, nn suur-vene ideede tööriist.

Võib vaid ette kujutada seda hirmuäratavat destruktiivse energia pommi, mille Venemaa võit oleks täna Moskva kohal vallandanud! Ja mis oleks vallandunud finaali võidu korral... Aga nüüd kerkib selle linna kohale vaid tihe parv bljääde ja matte, mille tuul ka loodetavasti teisele poole Uuraleid viib. Trööstitu sündida jalgpalluriks Venemaal - sest ega ju need noored hakkajad poisid, kes väljakul palli tagusid, milleski ise süüdi ei ole, nagu ka Rumm ütleb. Nad on ainult õli süsteemis.

Aga pühapäeva õhtul, ma loodan, saab Saksamaa jala kuldseks!!!

2 kommentaari:

konnula contra ütles ...

haa, selles tulemuses, mida sa siin postituses mainid, ma küll nii kindel ei oleks.
Aga Saksamaa poolt olen nüüd kindlalt minagi. Kuigi Saksamaa on selle ajaga, mis Hispaania ei ole ühtegi tiitlit võitnud, kaks MMi ja mitu EMi ära võtnud - kolm ilmselt?

wr ütles ...

Eh, kirjutasin erutusest valesti... Hea, et EPL-i päevil nii ei teinud. Aga kiireloomulisi kirjandusuudiseid muidugi ka eriti ei eksisteeri.