kolmapäev, 25. märts 2009

Rambo teema eesti rokis - küsimus

Mul tekkis küsimus eesti rokkmuusika vallast, ehk keegi teab vastust. Nimelt, kuskilt 1990. aastate algusest, mingilt kassetinurgalt mäletan laulu sellest, kuidas Rambo tuleb nõukogude okupatsioonist vaevatud Tallinnasse... Vist oli välismaa artisti laulule eestikeelne tekst lihtsalt peale loetud. Aga päris vaimukas oli. Refrään kõlas: "Rambo, Rambo!" Kas keegi teab, mis eesti artistiga tegu? Ja kas seda laulu on ka CD-de ja mp3-de ajastul kuskil liikumas? Vähemalt neid sõnugi loeks jälle, tunneks nostalgiat...

5 kommentaari:

ilves@metsas.ee ütles ...

ehk oli see mingi allan roosilehe muusikaline huumor? mulle meenub see laul häguselt küll, ehk oli ainult lõpu osa selline väliseestlase aktsenti imiteeriv.

wr ütles ...

Vist oli midagi sellist ka, et langetas pea Kalevipoja kangelaskalmul...

Nüüd tuli üks pikem lõik meelde! "Rambo puhkab vägilaseund Viru pinnal, Viru lindude kädistuste saatel ja ikka ja jälle on ta sunnitud vastama ajakirjanike küsimustele, et - meil Ameerikas sokke ei kanta!"

wr ütles ...

Ja veel, sokijutu otsa: "... Neid pole võimalik osta isegi kaardiga."

wr ütles ...

Ja keegi veel piinleb samasuguse teadmatuse käes: http://hosegnaasio2.blogspot.com/2004/06/meil-ameerikas-sokke-ei-ka_108647154526001137.html

ilves@metsas.ee ütles ...

"meil ameerikas sokke ei kanta!" on tsitaat urmas otilt. seda ma ei mäleta, kes ja miks ühes telesaates huvi tundis, et miks otil sokke jalas ei ole.