kolmapäev, 5. november 2008

krt, miks ma matemaatika tundidesse ei jõua?

Pilt omab illustreerivat tähendust. Autor: Wr.

Värske FHM paigutab kooliteemalised unenäod täiskasvanute õudusunenägude TOP3 hulka (vt FHM 2008, november, lk 57). Täiesti õige!

Ma ei saa aru, miks, aga juba korduvalt näen unenägu, kuidas mind haarab segadusehoog koolikohusluse mõõdutundetu mittetäitmise pärast. Täna öösel siis sellepärast, et õppeaasta on juba poole peal, aga ma pole veel jõudnud mitte ühessegi (!) matemaatika tundi! Kevadel elasin läbi samasuguse segadushoo, sest ma ei olnud jõudnud mitte ühegi aine tundi.

Mida see peaks tähendama?
Kooli ajal jõudsin küll peaaegu kõigisse tundidesse! Nii et see peab olema midagi muud, kui lihtne mälupeegeldus.

Kuidas seda näiteks freudistlikult tõlgendada? Mida tähendab unes matemaatika nägemine? Kui oleks ainult number 1, siis oleks teada - kastratsioonihirm. Kui aga number 0, siis annaks see tunnistust mahasurutud kihudest. Aga nüüd...?

5 kommentaari:

Manjana ütles ...

mina tõlgin kooliunenägusid ilma freudi asjasse segamata. üldjuhul tähendavad nad seda, et inimene põeb, et ta on pisut liiga rumal ja peaks õppima :)
sul pole viimasel ajal valesti arvutamist juhtunud?

wr ütles ...

Ee, kusjuures ma tuletasin just hiljaaegu ise protsentarvutamise mudeli. Kooliajal jäi selle loogika mulle täiesti ebaselgeks. Aga nüüd on lihtne. Näiteks tahad teada, kui suur on brutosumma 22-protsendilise tulumaksu juures:

? 56
___ x ___

100 78

Vastus: 71,8 kr

Manjana ütles ...

noh siis on ju positiivne! kuigi pisut ebaharilik :) juu siis oli mingi imelik vajadus see ära õppida ja sama imelik vajadus pani selle sulle unenäkku ka :)

ilves@metsas.ee ütles ...

sellel märgil seal pildi peal on selline olukord, et autole suusatab kohe maja külje pealt sisse. mitmeprotsendilise tõenäosusega pallimängijad õnnetusest pääsevad?

Hedda ütles ...

ma näen seda kuradi unenägu kuskil kuus korda aastas. aga aitäh meelde tuletamast. kõige hullem on asja juures veel see, et ma olen uuesti läinud kolmeteistkümnendasse klassi. vabatahtlikult! ise ka ei saa aru, mida ma sealt otsin, endal ülikool lõpetatud ja puha.