teisipäev, 4. november 2008

Jutulinnult ilmumas ehe eesti lastekrimka!

.
NB!

NB!
NB!

Veel selle kuu jooksul ilmub poodidesse kirjastus Jutulinnu uus raamat - Mika Keräneni lastekrimka "Varastatud oranž jalgratas"!


Mika Keränen on sündinud 1973. aastal Soomes, kuid alates 1993. aastast on ta lahutamatult seotud Eestiga. Ta kuulub Tartu Noorte Autorite Koondisesse (asutajaliige!), on töötanud Helsingis Eesti Instituudi juhatajana ja töötab praegu ametnikuna Tartus haridusministeeriumis. Ta on avaldanud eestikeelse luulekogu "Tähelepanekuid noorusaastatest" ja tõlkinud soome keelde Andrus Kivirähki "Romeo ja Julia" ning Mehis Heinsaare "Härra Pauli kroonikad". Ta on abielus eestlanna Evaga ning elab koos naise ja kahe tütrega Tartus Emajõe rahulikumal kaldal.


"Varastatud oranž jalgratas" on kirjutatud mõned head aastad tagasi, kohe algselt eesti keeles, ja Jaak Urmeti poolt keeleliselt (hästi veidi ka sisuliselt) toimetatud (ja seegi võttis mõned head aastad). Selle raamatu tegelasteks on tänapäeva Eesti lapsed ja selle tegevus toimub tänapäeva Tartus, selle Supilinnaks nimetatavas osas. Lisaks kriminaalsele tegevustikule peatub kirjaniku pilk ka selle linnaosa veidi omamoodi tänavatel, õhustikul ja elanikel.

Raamatusse tegi imekenad pildid Marja-Liisa Plats (aitäh!) ja seda toetas Kultuurkapital (aitäh!).


Veel infot teosest siin. Autorist võib lugeda veel siit, siit ja siit.

Niisiis, kui poes näete, siis ostke ära! Suure tõenäosusega see meeldib nii teile kui ka teie lastele.

2 kommentaari:

plasma-jack ütles ...

jeeeee
totaalselt täitmata nišš oli

Anonüümne ütles ...

seniks lugegem see raamat läbi võrgust:
http://miksike.ee/?showurl=/docs/lisakogud/1_ramps/ramps.htm
MIKA KERÄNEN

RAMPS JA ORANŽ JALGRATAS

Keeletoimetaja Wimberg

1. septembril 2008.a. alustas ilmumist 6-12-aastastele lastele mõeldud kriminaaljutt "Ramps ja oranž jalgratas". Autoriks on tartusoomlane Mika Keränen , kes sai idee selleks Soomes ilmuvast ajalehest Helsingin Sanomat. Mika jaoks on põhiline see, et kui ta juba lastele krimka kirjutas, tahab ta, et kõik, kellele lugemine meeldib, saaksid võimaluse lugeda seda. Samuti oli Mika Keränen valmis suhtlema kogu selle aja Miksikese Toe foorumis kuni lugu on ära ilmunud ehk vastama lugejate küsimustele. Igal esmaspäeval ilmus uus peatükk.

1. peatükk 2. peatükk 3. peatükk 4.peatükk 5.peatükk 6.peatükk 7.peatükk 8.peatükk

Võrgukrimka on hea võimalus muuta vaheldusrikkamaks kirjanduse ja kunstiõpetuse tunde. Mika ja Miksike kutsusid kõiki osalema Rampsi-teemalisel joonistusvõistlusel. 6. oktoobriks saatsid Miksikesele oma joonistused Tartu Kannikese lasteaia 8. rühma ja Narva Eesti Gümnaasiumi 2. klassi joonistajad. Laste juhendajad saavad auhinnaks Miksikese raamatu "Saladuslik varandus" ja lapsed kas Miksikese märgi, külmkapimagneti või võtmehoidja. Küsimuste esitajad saavad auhinnaks pesupunkte.

Vaata saadetud joonistusi

1. detsembrini on Keelemiksis võistlusena avatud uus interaktiivne harjutus, mille vastused leiab kriminaaljutust. Auhinnaks pesupunktid.

Interaktiivne võistlus "RAMPS"