teisipäev, 22. juuli 2008

valvake oma Orkuti-kontot

Ühesõnaga, selline lugu, et mingid brasiillased häkivad Eesti päritolu Orkuti-kontosid ja asendavad nende senise peremehe endaga, üle löödud kontot kas siis lausa kustutades või pannes asemele mingi hispaania nime. Pikemalt kirjutab Piret, kelle konto kustutati. Kirjutab ka Shalaya. Soovitan kõigil oma password ära vahetada ja mitte kopida oma Orkuti profiili linki mujale, sel ajal, kui ise sisse olete loginud.

Õhtune update: Piret ja Eesti Päevaleht.

Muide, gmail ja blogger on juba tõesti tõsisemad kohad kui seesamune suhtluskeskkond. Mistõttu tasuks, kas või edaspidise huvides, võtta eri kohtades kasutusele eri paroolid. Või olemasolev vähemalt ära vahetada - kuni pole selgunud, mis info on häkkerite valduses ja mil viisil see on saadud. Ja mitte kergemeelselt klõpsida saadetud linkidel, olgu need kas või näiliselt sõbra poolt saadetud. Arvutiturvamise käsiraamatud nimetavad kõige suuremaks turvaauguks just inimest ennast.

Vandenõuteooriat ka: miks mitte pidada seda küberrünnakuks nr 2, mille on ajendanud brasiillaste kadedus eestlaste ainuosaks langenud Orkuti-uuenduste pärast, nagu sellest kirjutab Shalaya.

1 kommentaar:

kukupai ütles ...

Orkut on üleüldse lehe hooldusse pannud ja ei pääsegi kontot kontrollima :S