neljapäev, 24. juuli 2008

Kultuuriministeeriumi uus logo

On kirjeldamatu rõõm näha, et Kultuuriministeerium ei tegele mitte mingi tühja-tähjaga (nagu teatrite, muuseumide ja raamatukogude eelarved, kirjanike palgad jms), vaid teeb ikka midagi ühiskonnale kasulikku ja tulusat ka, nimelt mõtleb endale välja logo.

See oligi veel eesti kultuuri täielisest õitsengust puudu! Uueks logoks leiti kõige paslikum olevat rahvariidemustriga kaunistatud hübriid õ-tähest ja hüüumärgist. Õnnitlused! Loodetavasti tähistatakse tähtsat sündmust tänukirjade ja piduliku banketiga.

Riskides küll pidevat ülenuumamist tunda saanud kultuurinimeste meelepahaga, arvan selle valdkonna parandamatu analüütikuna siiski, et sobivam oleks olnud Kultuuriministeeriumi uue logona kasutusele võtta tugedega püsti hoitav kõhetu küsimärk.

1 kommentaar:

Lemmi ütles ...

tegemist on järjekordse disainiimega sarjast "Teeme logo, mida ei saa kasutada". samasse sarja kuulub ka paar aastat tagasi kokku käkerdatud Tallinna logo, mille puhul selgus üsna pea, et seda pole võimalik normaalselt vähendada, näiteks tikkida, graveerida ning kasutada lihtsustatud ühevärvilist versiooni, mis kõik vähemalt vanasti olid logo puhul elementaarsed nõuded.

palju õnne, disainikeeniused ja kultuuriministeerium!