reede, 18. september 2009

teguderohked päevad

.



Jälle töised ja tegemisterohked päevad on selja taga. Tomi-sarjas tuleb 30. septembril 600. osa, selleks puhuks on külas Evelin Ilves, kes räägib tervislikest eluviisidest ja presidendiproua elust. Sellest sügisest on stsenaristide töökoormus veidi muutnud. Kui varem oli mul ja Jaanusel teha kordamööda 1 nädal, s.o 5 päeva, mahus 50:50, siis nüüd on kõik reeded stsenaariumivabad ja kõik esmaspäevad osa ajaloo-blokist, mida teeb Jaanus.

Stsenaariumivaba tähendab, et teksti ette ei kirjutata ja käib hoopis käeline tegevus spetsialisti juhendamisel. Ajaloo-blokk tähendab, et kõigis esmaspäevastes saadetes räägitakse lähemalt ajaloost, ja ühtluse mõttes anti see ühele inimesele. Näiteks on olnud juttu juba olümpiamängudest ja antiikajast. Nõnda on mul kuus keskmiselt 4 saate võrra vähem kirjutamist. Sellevõrra saan rohkem pühenduda muudele tegemistele. Eriti püüan loomulikult kirjutada muid asju ja teha muid kirjaniku-tegemisi.

Kolmapäeval, 16. septembril registreeriti Tartus MTÜ NAK. Sellel puhul lükkasin oma tööd ja tegemised teisipäeva õhtul kahte lehte ja sõitsin ka Tartusse, et asutajaliige olla. Andra uues, tema vähemalt juba neljandas üürikorteris, mis seekord asub Vanemuise ja Kastani tänava ristis, andsin asutamisdokumendile allkirja. Nüüd siis olen... jälle naklane? Asutajaliikmete nimekiri on järgmine (tähestiku järjekorras):

Contra
Huupi
Mika Keränen
Kadri Pettai
Priit Salumaa
Andra Teede
Kristina Viin
Wimberg

Mika tuli hommikul viimasel minutil autoga, lisas asutamisdokumendile enda allkirja ning viskas minu, Andra ja Contra kella 10-ks notari juurde. Juhatus valiti kolmeliikmeline ja organisatoorsetel põhjustel Tartus resideerijate seast: Andra, Contra, Priit. Contra küll ei resideeri alaliselt Tartus, aga on see-eest äärmiselt mobiilne, eriti Lõuna-Eesti piirkonnas. Ning mõistab äri- ja rahaasju väga efektiivselt ajada. Tõeline isemajandav luuletaja.

Teisipäeva õhtust, pärast kella 21, mil mina kohale jõudsin, kuni järgmise päeva hommikuni käis Andra ja neljandat aastat ülikoolis õppiva eesti kirjanduse magistrandi Maia üürikorterist läbi suurem kultuuriline seltskond: lisaks kõigile eespool nimetatutele veel Kiwa, Andreas Nestor koos Kessuga ja Triin Ploom. Korter oli hubase interjööriga, heas korras ja loomingulise õhkkonnaga, olnud kaua Tartu kunstinimeste käes, kes siis seda üks teisele, teine kolmandale jne on üle andnud. Täiesti salongisuutlik pind.

Mina kui lihtliige kolmapäeva hommikul notari juurde ei läinud - vaid hoopis Rehepappi hommikust sööma. Juhatuse liikmed said oma äriasjad küllalt kiiresti ära aetud ning Contra ja Andra liitusid peagi minuga Rehepapis. Lisan siia veidi teemakõrvalise ülestähenduse, et seljanka oli sel päeval Rehepapis väga halb, allpool nämmiskaala nulli. Chillisime seal veidi, aga juba hakkasid ligi ajama tööde ja tegemiste murepilved. Andra vaatas Contra arvutist (Contra, kuidas sinu arvutis küll IGAL POOL internet on?!) oma loengute nimekirja, ohkas rida kordi ja läks lõpuks vist mingisse neist. Minul tuli aeg rutata Tallinna bussi peale. Ja Contra jäi minust Rehepappi maha, kirjutama Erisaatele laulu Kukerpillide viisil ja Soome turistide teemal.

Öösel olime laulnud enne magamajäämist "Tallinn põleb", "Musta lipu valguses" ja "Võluri tagasitulek". Kõik kuulsid!

- - -

Illustreerin seda postitust piltidega Mikast. Need on pärit 22. augusti hilisest hommikust ehk varasest ennelõunast. Olime Katjaga ööbinud Tartus Mika ja Eva juures, nende uues elamises, võtnud aias päikesepaistes hommikueinet ning valmistusime edasi sõitma Elvasse HipHop Festivalile. Aitäh veelkord meeldiva võõrustamise eest!

1 kommentaar:

andra ütles ...

viies korter ;)