laupäev, 26. september 2009

minu nõuanded kohalikeks valimisteks

Viimasel ajal on inimestega suheldes tulnud mitmel korral jutuks peatsed kohalikud valimised. On lausa küsitud, retooriliselt või vähem retooriliselt: mis siis nende valimistega teha? ja kelle poolt hääletada? Järgnevalt annan neile küsimustele vastuse, kavatsemata isegi teha nägu, et see ei põhine puhtalt minu isiklikel tõekspidamistel ja maailmavaadetel. Aga see selleks, ja siin on vastus:

1. Marss - valima!!! Kes ei vali, see ärgu pärast vingugu, et kõik on pahasti.

2. Valida tasub suurim erakond, kellest võib olla arvestatavat vastukaalu Keskerakonnale, v.a Reformierakond, sest see on rikaste tõbraste klubi, aga rikkaid tõpraid on küll juba nuumatud.

Märkused teise punkti juurde: IRL-i poliitika esimene ja ainus punkt on isamaalisus, aga sellega ei ole praeguses olukorras midagi teha. Kõik on enam-vähem niigi piisavalt isamaalised, eriti pärast suvist laulupidu, aga masust tahaks kah juba välja saada. Rohelised jäävad jõuetuks ja Rahvaliidu nime heas seltskonnas ei mainita.

3. See kõik kehtib, kui lähete valima linnas. Aga kui lähete valima vallas, siis unustage ära parteid ja vaadake, kes teil seal kõige tegusam mees/naine on. Selle poolt valigegi.

4. Kui lähete valima Rakveres, siis hääletage Peeter Võsa poolt.

Muu info teadlikule valijale siin.

1 kommentaar:

Toivo Ellakvere ütles ...

nonoh. roheliste aluspõhimõtteks on ju vägivallatus. seega ei saagi ega peakski küünanukkidega, ehk jõuliselt, tööd tegema.