reede, 29. mai 2009

Keskerakonna valimisloosungid tulevikus

On üks suurepärane film, mille pealkiri on "Idiocracy". Soovitan kõigil otsida-vaadata. See räägib sellest, kuidas inimeste intelligents tulevikus järjest allapoole läheb, jõudes mõne sajandi pärast välja tasemele, kus kandilise kuubiku asetamine kandilisse auku on üle mõistuse käiv osavus.

Sellest hoolimata ka sealne ühiskond mingis vormis funktsioneerib ja riigiaparaat tegutseb. Kohtuistungid on küll muutunud show'ks, jämedakoeliseks meelelahutuseks, ja kinos naerutab rahvast kõige paremini film, kus näidatakse lihtsalt vaid paljast perset, ei muud. Ja USA president ilmutab ennast rahvale kui pooleldi gängiliider, pooleldi rockstaar, rahvuslipp ühes ja automaat teises käes...

Nüüd mõtlesin, mis võtete ja väljendusvahenditeni, stiili ja retoorikani on oma viimase aja valimiskampaanias välja jõudnud Keskerakond (meenutage näiteks neid ärapanevaid bussiootepaviljoni-reklaame). Ja lasin mõtte samuti tulevikku uitlema. Nägin juba oluliselt lähemas tulevikus, kui sajandid, linnatänavail ja mujal avalikus ruumis rohetamas järgmisi loosungeid:

.........................ANSIP ON HAIGE MUNN!
...........................VALI KESKERAKOND!

.........................SOTSID MINGU PERSSE!
...........................VALI KESKERAKOND!

........................MART LAAR ON SITAPÜKS
........................JA VANA KÄRNANE KOER!
............................VALI KESKERAKOND!

On ju ilus, lihtne ja selge? Ma olen üsna kindel, et peagi see aeg jõuab... Kui just Edgarit ühel hetkel pukist minema ei lööda ja mingitki normaalset õhkkonda ei teki.

6 kommentaari:

Aivilii ütles ...

Ei lööda. Ei teki.:))
Aga ilmselt ei hakata kunagi OTSE roppusi välja ütlema, sest lisaks üksteise mustamisele on eestlased väga osavad ka maskikandmises ja võltsis viisakuses.
Muidu ma oma loomult olen optimist...

afanasjev ütles ...

Aga mul on küss, et Jaak, kas sa tõesti ikka veel usud Ansipit?

wr ütles ...

Kritiseerin Keskerakonda = tunnustan Ansipit/Reformierakonda/koalitsiooni? Siinses blogis nii primitiivseid skeeme ei kasutata.

Sartorius ütles ...

No aga mis vahet seal on - peaasi et tegevus oleks efektiivne. Edgar on meisterlik psühhomanipulaator kes on ära tabanud, et "teist eestit" on oluliselt rohkem, kui seda "esimest", kellele Reformierakond põhitähelepanu pöörab. "Teise" eest aga ei hoolitse keegi, nii riigijuhid kui president ning kõik riiklikud ametkonnad on lihtrahvast eemaldunud praeguseks juba valgusaastate kaugusele. Edgar, vana rebane, on selle ära tabanud ja andnud "teisejärguliste" inimeste vihale ja frustratsioonile objekti - valitsevad erakonnad - ning ratsutab nende pihta vabaneva energia turjal kõikidel järgnevatel valmistel ülekaalukalt võitjaks. Kus lehmi, seal lüpsjaid. Keegi ei saa öelda, et Edgar pole kaks korda kavalam kui ülejäänud ohmud kõik kokku. Ausaltöeldes tekib mul juba respekt raisa vastu.

Anonüümne ütles ...

"kokal" tuline õigus,pole omal vaja sõnu säädagi.Mulle maitseb häste.
kod.Moskiito

veskimees ütles ...

Tehtud!-Mõeldud!