laupäev, 9. mai 2009

uskumatu! Laine Jänes oskab ka suud lahti teha!

Nagu tähelepanelikel jälgijatel juba ammu teada, on Laine Jänes ennast seni näidanud saamatu, ignorantse ja isegi suhteliselt hoolimatu kultuuriministrina, kelle põhiliseks huviks on muusikasaadetes külalisena üles astumine ja kelle ametis olemise aja kõige olulisemaks saavutuseks on Pika Hermanni tornis lipu langetamise meloodia väljavahetamine.

Aga! Nad suudavad üllatada! Laine Jänes tegi suu lahti! = Esitas kategoorilise nõudmise! = Seisis oma valdkonna inimeste huvide eest printsipiaalselt! See on, ausalt, tema kultuuriministriks olemise aja jooksul esimene kord, kui ta suu lahti teeb - vähemalt ajakirjandusesse jõudnu põhjal otsustades. Aga ajakirjandus ei märkagi poliitikut enne, kui see suu lahti teeb.

Tubli, Laine! See on väga tore! Just nii tehaksegi ministritööd ja kantakse oma valdkonna eest hoolt. Suu tuleb lihtsalt lahti teha - ja asju on kohe palju kergem ajada. Kahju ainult, et see äratabamine nii hilja tuli, ametiaeg on varsti juba läbi. Ja samas, ega ma julge ka loota, et see nüüd tavaks saab. Ehkki - võiks. Nii, et go! You can do it!

Kommentaare ei ole: