reede, 29. mai 2009

Pronksiöö laamendaja kandideerib õige mehena Europarlamenti - elame väga demokraatlikus riigis

Postimehest saab lugeda väga huvitavat intervjuud Juri Žuravljoviga, kes kandideerib üksikkandidaadina Europarlamenti. Küsimused on sisukad, vastused sotsioloogilises mõttes õpetlikud. Juhin tähelepanu asjaolule, et nende igati asjalike ja viisakate küsimuste esitajateks olid lugejad. Vastustes muidugi laiutab ootuspäraselt surematu idee "venelaste diskrimineerimisest Eesti Vabariigis", ühes šovinistlike mõttekäikudega.

Kahju ainult, et selle lolli jutu peale köetakse inimesed jälle üles ja pärast on "pooled" veel rohkem tülis. Miks ei esinda Eesti venelasi mõni mõistusega ja Eesti Vabariigile lojaalne poliitik, kes suudaks aru saada, et see riik on ajalooline eestlaste kodumaa ja et siin räägitakse seetõttu ainsa riigikeelena eesti keelt, elagu siin kas või 100 muud rahvast? Minu sugulaste lapsed on näiteks sündinud Inglismaal, s.o teise põlve sisserändajad, aga miskipärast nad ei nõua, et sellel põhjusel Inglismaal eesti keel riigikeeleks kuulutataks.

Miks satuvad Eesti venelaste seast poliitikasse ikka ainult Kremli-meelsed ja suur-Vene imperialismi idee fanaatikud? Normaalseid ei ole? Baas nende tekkeks peaks ju ometi olema, sest ega siis vast ju kõik siinsed venelased Sirõki, Linteri, Klenski ja Žuravljovi suguste meeste mõtteid ei jaga...

4 kommentaari:

Andres Laiapea ütles ...

On olemas ka Vene Erakond Eestis, mis ajab normaalset poliitikat.

Oudekki ütles ...

Noh, minu arvates nii hull ka ei olnud. See Venemaa-isamaa jutt ja hitler-natslikku sõnavaraga manipuleerimimine muidugi pani muigama, aga mingit otsest rünnakut või vihavaenu seal küll ei olnud. Noh, ma ei valiks teda, aga ma ei taju selles intervjuus ka mingit rünnakut minu suhtes (ta ei ütle ju, et mina ei võiks eesti keeles oma asju ajada, nagu härra Aaviksoo, kes tahtis eestikeelset doktoriõpet ära kaotada)

Aga miks ei ole teistsuguseid - võib-olla just kodakonduspoliitika pärast. Kui ikka suur hulk Riigikogu valida ei saa, siis nad tunnevad ennast kõrvalejäetuna ega tunne huvi poliitika vastu (mis seal tunda, kui ise otsustada ei saa) ning kasvatavad näiteks ka oma lapsi selles vaimus.

Inglismaaga on see vahe, et eestlased Inglismaal on immigrandid, enamus siinseid venelasi on aga tulnud sisemigratsiooni korras. Iseseisvumisest saadik on Eesti immigratsioonipoliitika olnud küllalt karm, ma arvan, et uusimmigrante on ikka väga vähe :)

Ühesõnaga: kui riigis on riigikeelt mitteoskav apoliitiline grupp elanikke, siis riigi kodanikud peab küsima, millise meie poliitika tagajärg see on, et siis vastavat poliitikat muuta, et niisugune grupp enam ei suureneks. Antud juhul ei ole küsimus Eesti immigratsioonipoliitikas (sest grupp oli siin enne iseseisvumist) vaid milleski muus. Aga parandada saavad seda olukorda ainult need, kellel on hääleõigus.

Anonüümne ütles ...

kuula seda lisaks nalja nabani


http://valimised.err.ee/?c=5&id=2342487

Anonüümne ütles ...

http://uudised.err.ee/index.php?0&popup=video&id=23247


laamendaja on ikka täitsa ära keerand vaata ta reklaami,seda sitta pannakse õikal postkastidesse.