teisipäev, 2. veebruar 2010

2. ptk Grete Márquez'i romaanist "Eesti naise õnn"

.

EESTI NAISE ÕNN
Grete Márquez

2. ptk
VÄLISMAA MEHED

Kaotasin süütuse 17-aastaselt. Mitte liiga vara, mitte liiga hilja. Täpselt õigel ajal. Sellest hetkest olen alustanud statistikapidamist oma meeste kohta.
Praegu olen 30.
Järgmised 13 aastat pärast süütuse kaotamist on mu elu olnud täidetud suure hulga meestega. Kas lugeda kokku neid, kellega olen voodisse jõudnud? Või neid, kelle puhul olen oma staatuse mõttes, hiljem ka Orkutis, vabast hõivatuks muutnud? Esimesi on kuusteist. Teisi täpselt kümme vähem – kuus. Ma spetsiaalselt võtsin üks õhtu paberi ja pliiatsi ja panin kõik kirja, seepärast tean nii täpselt. Päris huvitav oli tulemust vaadata. Ja õpetlik.
Ah jaa, Reimo on seitsmeteistkümnes ja seitsmes.
Äärepealt oleksin ühega neist eelnevast kuuest ka abiellunud, kutsed olid juba laiali saadetud, aga paraku – või õnneks – jõudis ta viimasel hetkel veel ühele teisele naisele lapse teha. Jõin ühe õhtuga üksinda ära ühe liitri viina, kukkusin magama ja olin järgmisel hommikul vaimselt sobivas seisundis, et saata kõigile kutsutuile teade pulmade ärajäämisest.
See oli loomulikult eesti mees.
Ülejäänud viie seas oli ka välismaa mehi. Rääkimata neist, kes on ainult seksi loetelus.
Välismaa mehed on džentelmenid. See avaldub igas nende liigutuses, igas sõnas. Eesti mees on mats. Tõeline sotsialismiajastu toode, ehkki see aeg on juba ammu ajalugu. Aga eesti mehed on endiselt sotsialistlikud mühakad.
Üks soomlane, kellega tutvusin Tallinnas ja kes töötas siin ajutiselt IT-spetsialistina, saatis mulle kolm kuud järjest igal õhtul kulleriga ukse taha punase roosi! Välja arvatud nendel õhtutel, mil ta ise minu juures oli. Soome mees on voodis hea, mõtleb esmalt naisele, alles siis endale. Temaga koos olles tundus mulle, et mina saan voodis rohkem orgasme kui tema!
Süüa polnud mul soome mehega deitides vaja üldse endal teha – selle eest hoolitses tema. Aga kahjuks pidi ta kolme kuu lõppedes Soome tagasi minema. Ta kutsus mind kaasa, aga ma olin siis loll, ei taibanud minna.
Oh, kui loll ma siis olin!
Hiljem olen seda otsust vist tuhandeid kordi kahetsenud. Mis mind õieti selle maaga siin seob? Ainult fakt, et ma olen siin sündinud. Ja koolis käinud. Aga elu siin on hakanud tunduma iga päevaga aina eemaletõukavam. Kõik see poliitikute kemplemine, ühiskonnas levinud sahkerdamine ja petmine, sotsiaalse kindlustunde peaaegu igasugune puudumine. Ja muidugi mehed, eesti mehed.
Soome mees soome meheks. Rootsi mees on veel parem. Soome mees on voodis hea, aga majanduslikus mõttes veidi koonerdav. Rootsi mees seevastu on valmis naisele tegema meeletuid kulutusi, ainult žesti pärast, ootamata mingit vastutasu. Aga voodis on ta veidi fantaasiavaene. Ja vaoshoitud. Tundub, et seal on meestesse süstitud ka mingi kartus suuseksi ees. Nabani veel lähevad, aga sealt allapoole – lükka mis sa lükkad, ei lähe! Aga muidu pole viga. Ka rootsi mees on õpetatud naise orgasmi väärtustama.
Eesti mehed on naistega suheldes seevastu nagu kaupmehed: mina teen sulle dringi välja, pärast tuled minuga voodisse. Vastik. Nagu turul oleks. Ja oleks see seks siis midagi väärt. Ei ole. Eesti mehed on voodis tühipaljad nullid. Kolm minutit tuima nühkimist, siis vajuvad sulle otsa ja küsivad veel, et kas sul oli hea. Liidame veel õllekõhu ja juhusliku päevituse ja pesemata juuksed. Ja veel sada asja.
Kui saaks ühendada soome mehe ja rootsi mehe, saaks unelmate mehe. Peaaegu. Üks asi jääb puudu – kirglikkus. See, mis on hispaania mehes! Oo, hispaania mehed! Üks neist seitsmeteistkümnest mehest oli hispaanlane. See oli puhas üheöösuhe, aga milline! Ilmselt oleksid paljud naised nõus loobuma kümne aasta seksist, et kogeda üht ööd seksi hispaanlasega!
Ma ei suuda seda isegi kirjeldada. Kuum! Kuum! Kuum! Pulbitsev tuli, meeletu energia! Ma nautisin seda seksi iga rakuga oma kehas. Õigemini, mu kehas polnud ainsamatki rakku, mis sel ööl poleks orgasmi saanud. Nii mulle tagantjärele tundub.
Ma olen 30, mul on olnud seitse ja seitseteist nii- ja naasugust meessuhet. Ja kõiki neid ühendab üks väike asi – need kõik on läbi. Hetkel olen jälle vaba.
Ma olen 30. Ma olen 30. Ma olen 30. Kordasin seda lühikest lauset peegli ees mitu minutit. Ma olen 30. Viimane aeg, et midagi kardinaalset ette võtta.
Ma ei hakka rääkima bioloogilisest kellast, lapsi tahan ka saada. Aga mitte siin maal. Mitte siin viletsas ja vaeses riigis, kus pole mingeid väljavaateid normaalseks eluks.
Ma lähen Hispaaniasse! Jah, ma lähen Hispaaniasse!

*

LUGEJATE ARVAMUSI

Lõbus lugemine. Kuumad hispaania mehed, lõunad, roosid, tantsud ja kingitused. Enne eesti mehega abiellumist tasuks ikka Hispaaniast läbi käia - elu võib uue suuna võtta. Külli, Port Artur Apollo /// Paar postitust tagasi küsisin infot ühe Vikerkaares ilmunud artikli kohta. Nüüd on rõõm anda teada, et see raamat on tulnud lõpuks välja. Otsige parimatest raamatupoodidest Grete Márquezi raamatut "Eesti naise õnn". metsaloom.blogspot.com /// Olen mina oma elus igasuguseid raamatuid lugenud aga see "tibiraamat" on kõige hullem, mis üldse olla saab. Nii halvasti annab ikka eestimaast ja rahvast kirjutada. Pealegi ei vasta selles raamatus Hispaania elust ja sealsetest meestest kirjutatu absoluudselt tõele. Sellist maad ja mehi, nagu tema seal kirjeldab, ei ole kusagil. Lausa vastik ja häbi hakkas seda raamatut lugeda ;( claronita, buduaar.ee ///

RAAMAT POES

LOE ESIMEST PEATÜKKI

4 kommentaari:

Saepurulaps ütles ...

Uskumatu naine. Sellist lauslolli iba pole ammu kuulnud, veel vähem lugenud.

Loodetavasti ei lähe need "Eesti mehed" selle jamaga kaasa ega pea kõik naisi sellisteks.

Mõni naine paneb ikka tõesti imestama.

J ütles ...

Eh, ei, :) tean hästi, et on häid eesti naisi, aga ju leiab igalt poolt siis igasuguseid.

Tundub, et vähemalt hinge on läinud need eesti mehed. Millegi pärast on tarvis pärast Hispaaniast ilusa elu leidmist siiski eesti meestele eesti keeles kirjutada, et näe, ta sai ikka paremad mehed, kes temast hoolivad.

Veenev. :)

J ütles ...

Kujutan hästi ette Gretekest öösel kui ta kuum hispaania mees teda voodisse mangub, kirjutamas seda oma raamatut, et eesti mehed ikka teada saaksid igal juhul kui head seksi ta nüüd saab ja et ükski detail ikka välja ei jääks.

J ütles ...

ja kui see hispaania don juan talle seda va suuseksi teeb, siis saadab Grete samal ajal sellele eesti mehele, kes temaga abielludes teisele naisele tite tegi, täpse kirjelduse, mida kõike see hispaania täkk voodis oskab.