esmaspäev, 12. märts 2012

"Hella W" - hea film

Käisin vaatamas soomlaste mängufilmi "Hella W", mis räägib eestlasest Soome kirjaniku Hella Wuolijoki elust. On väga hea film. Pean nentima, et Eestis on selliste filmide tegemine nii tehniliselt kui ka sisuliselt võimatu. Soovitan vaatama minna.

3 kommentaari:

Kadi ütles ...

Tore, et keegi ikka kiidab ka. Viimase Sirbi põhjal mõtlesin, et ehk ei tasugi seda vaatama minna, sest arvustused olid üsna kriitilised.

wr ütles ...

Arvan, et arvustajaid häiris peamiselt asjaolu, et kommunistist on tehtud film, mis ei näitagi kommunisti mõrvari, okupandi, küüditaja ja reeturina. Aiaiai, hoopis positiivses võtmes, julge, võimsa isiksusena. Selline film peab ju rämps olema...!

kuulitõukaja ütles ...

Ma ei tea, mis arvustajaid häiris, kuna pole viitsinud neid veel lugeda, samuti filmi pole ma näinud, aga ma tean, mis mind Wuolijoki isiku juures häirib: ta ju müüs oma kodumaad venelastele. Suurtöösturit kommunistiks nimetada on liialdus. Kas Armand Hammer oli kommunist? Ilmselgelt oli Wuolijoki võimekas inimene, aga pole selge kui suur roll tema edus oli NKVD-l. Ja "võimsad isiksused" on olnud ka paljud inimajaloo suurimad värdjad. Olles seda öelnud ma ei välista, et film on ikkagi hea