neljapäev, 29. aprill 2010

jätkates soome roki avastamist - Dingo!

.

Olin koos Mika Keräneniga 25.–28. aprillini Soomes, Poris, esinesime kolmes Pori koolis. Lisaks muudele elamustele ja teadmistele sain uusi elamusi ja teadmisi ka soome roki vallas.

Olime Mika autoga ja meil oli Eestist kaasa võetud sisuliselt ainult 1 kuulamiskõlbulik muusikakandja - kuid see-eest milline! See oli Dingo uhke kogumikalbum "Kunnian päivät 1983–1986", mis koosneb 3 CD-st ja 1 DVD-st.
Mõni neist kolmest heliplaadist meil peaaegu kogu Poris olemise aja autos tiksuski, vaheldudes lõpu poole ainult Eppu Normaali live'ga, mille Mika ühest Pori secondhand-plaadipoest ehk levydivari'st ostis, ja tagasiteel Porist Helsingisse, mis on umbes sama pikk kui tee Tallinnast Võrru, üle kolme tunni, ainult need 3 Dingo plaati plaadimasinas kordamööda keerlesidki. Ülikõva asi! Rääkimata sellest, et soome roki ajaloos tõeline legend.

Muide, Dingo on pärit just Porist. Ausammast neile seal linnas veel ei ole, nagu ei olnud kuskilt leida ka näiteks vinget Dingo T-särki, mida melomaanist turist võiks mälestuseks kaasa osta. Rohkem kui Dingot paistavad porilased südamelähedaseks pidavat selliseid Poriga lahutamatult seotud muusikanähtusi, nagu Pori Jazz ja "Porilaste marss".

Järgnevalt ma midagi pikemalt kirjutama ei hakkagi, igaüks lugegu ise. Panen ainult kirja oma tipp-viieteistkümne Dingo lugudest (juhuslikus järjekorras):

01. Lähetyssaarnaaja
02. Nimeni on Dingo
03. Kerjäläisten valtakunta
04. Koulukapina
05. Apinatarhaan
06. Nahkatakkinen tyttö
07. Pistoolisankari
08. Autiotalo
09. Levoton tuhkimo
10. Valkoiset tiikerit
11. Rio ohoi
12. Sinä ja minä
13. Aino
14. Lakatut varpaankynnet
15. Kirjoitan

Siin üks video ka.

Kommentaare ei ole: