esmaspäev, 24. august 2009

Miša



Multifilmist "Kes saab auhinna?" (Sojuzmultfilm, 1979)

7 kommentaari:

Juurak ütles ...

Nõiamoor on vastu?
Et tollest samast multast?

wr ütles ...

Nõiamoor?
See oli see olümpiateemaline mults, kus metsas korraldati jooksuvõistlus. Rebane tegi sohki, aga Miša aitas siili, kes ei osanud ujuda, mäkra, kes kukkus kraavi, ja lõpuks talutas haige jalaga jänese finišisse. Selle peale andis kotkas-peakohtunik talle I koha, ehkki ta jõudis kõige selle pärast kõige viimasena finišisse.

Juurak ütles ...

Aa, siis ajasin sassi. See nõiamoor on kah samast ajast. Kus olümpiat korraldatakse, aga nõiamoor oma kanajalgadel majaga teeb kõik, et mängusid ei toimiks. Sehukie kapitalistlik diversant. Ja kõikseaeg röögib pettunult, et "Nõiamoor on vastu". Aga vapper Miška päästab olümpiamängud ning saab maskotiks.

konnula contra ütles ...

mhmh, paremini ma mäletan seda jooksumultikat, aga ka Nõiamoor on vastu tuleb õige hämaralt ette.

Nõiamoorid on vist vene mütoloogias mingite soomeugride kehastamiseks, tegelikult on vist tulevase Sotši talioümpia puhul ka neid "nõiamoore", kes tahaksid oma elukeskkonda säilitada ja on OM vastu. Mul on nigu ähmaselt meeles, et ka mingi eestlaste küla olevat ohus.

wr ütles ...

Jah, Krimmi eestlaste külad lähevad vist vähemalt osaliselt buldooseri alla, sellest oli tõesti hiljuti juttu. Nii et Usain Bolt hakkab sadat lippama kellegi Jüri või Jaani endisel kallil heinamaal...

Aga multika "Nõiamoor on vastu" saab huviline tõmmata alla siit: http://multiki.arjlover.net/info/baba-yaga.protiv.1.avi.html Kokku 3 osa.

Sellel lingil on võimalik üldse kogu vene filmi- ja multsitoodangut alla laadida, kui ülevalt menüüst vastav kategooria valida.

wk ütles ...

Täpsuse huvides ei saa parandamata jätta, et suure tõenäosusega jätab Usain Bolt Sotši olümpiamängud vahele. Kui ta just Jamaika bobimeeskonnaga ei liitu (nagu juhtus kunagi 20-30 aastat tagasi ühtede teiste Jamaika sprinteritega ;)

wr ütles ...

Õigus.