teisipäev, 27. detsember 2011

Venemaal kahjuks õigus: Eesti on fašistlik riik

Sest mida muud arvata, kui Kaitseministeerium üritab läbi suruda sellist otsuseelnõud?! Rääkimata sellest, et niisuguse otsuse vastuvõtmise hetkest peale on Venemaal täielik õigus Eesti Vabariiki fašistlikuks nimetada, ei hakka sellist sammu mõistma mitte iial ka mitte ükski normaalne lääneriik, eesotsas USA-ga, kellest Eesti loodab praegu suurimat abi NATO-s.

Kuulutades Saksa mundris eestlased vabadusvõitlejateks, kuulutame tegelikult vabadusvõitlejaks Saksa mundri = fašistliku režiimi = Hitleri ideoloogia, mitte eesti mehed või vabaduse püüde. Ja seda nii sisuliselt kui ka kogu normaalse maailma silmis. Ülistades Saksa mundrit, olgugi või eestlase seljas, ülistame ka Klooga koledusi ja politseipataljoni veretöid Nõukogude Liidu tagalas, mis samuti seotud mh eestlastega.


Elagem ikka tänases päevas, mitte 70 aasta taguses ajas! Seda plaani, mida Laar, Velliste ja Co tahavad realiseerida, peame klaarima meie, meie lapsed ja lapselapsed. Asetades kaalule lapselapsed ja vanaisad, tuleb eelistada lapselapsi. Ma ei suuda uskuda, et ükski nendest 85-90-aastastest vanameestest, kellele Velliste viitab, sooviks, et nende väidetavat austamise soovi eelistataks nende lapselapselaste olevikule ja tulevikule. Vanavanaisade asi on oma minevik minevikku jätta ja lasta järeltulevatel põlvedel normaalselt edasi elada. Sõda on läbi!

Kui selline otsus vastu võetakse, kas siis on järgmine samm see, et Saksa mundris võidelnutest, aga ka metsavendadest "halva" rääkimine või nende "kangelaslikkuse" kahtluse alla panek või sellele varju heitmine, nt faktide lagedaletoomise näol muudetakse samuti kuriteoks? Ma ei tahaks sellist Eestit. Ehkki, ma arvan, et selline kampaania on nüüd kiiruga välja kärutatud, et tõmmata ära üldsuse tähelepanu elamislubade skandaalilt.

4 kommentaari:

Jüri ütles ...

ka minu arvates on see idee parimal juhul idiootlik.
teod on ikkagi motiividest ja kavatsustest olulisemad. mida iganes need saksa mundris mehed ka ei mõelnud, vabaduse eest nad kindlasti ei võidelnud. (natsisaksamaa võidu korral oleks meil olnud roppu moodi vabadust, eksole).

wr ütles ...

Ojaa, siis me kindlasti arutaksime siin veel eesti keeles midagi. Muide, Jaan Kross ise tunnistas ükskord, vestluses Urmas Otiga, et NL võit oli eestlastele parem, kui oleks olnud Natsi-Saksamaa võit. Saksa Ordnung juba ei oleks kolonialistidele platsi puhtaks löömisel alt vedanud.

Meelis ütles ...

"Muide, Jaan Kross ise tunnistas ükskord"
Siinkohal võiks meelde tuletada Jaan Krossi romaani "Paigallend". Kross võrdleb seal, mis juhtus endiste ministritega Saksa okupatsiooni ajal Hollandis ja Nõukogude okupatsiooni ajal Eestis. Endistest Hollandi ministritest arreteeriti ainult üks ja seegi lahti paari aasta pärast vabaks. Endised Eesti ministrid arreteeriti praktiliselt kõik. Suur osa nendest lahti maha või surid vangilaagris.

Kessu ütles ...

Aga armas sõer, kas sa ei suvatseks äkki süveneda selles asjas? Mulle tundub, et viide artiklile, mis ei viita eelnõule, pole piisavalt objektiivne. Üks minu vana-vanaisadest oli ühel pool ja vana-vanaonu teisel pool. Mis ma nüüd tegema pean? Kas ühe neist tropiks tunnistama? Ja ma ütlen Sulle siiralt - me pole fašistlik riik, isegi siis, kui Sulle see vastukarva on.