reede, 29. jaanuar 2010

aru&anne

Kaua pole saanud aega blogisse kirjutada, sest et kibeviljamahategemineoli. Olen tegelenud Ralf Parve 3. vestluse üleskirjutusega, see on nüüd peaaegu valmis, Parve käes ülelugemisel, vast ilmub suve hakul Loomingus. Siis olen läbi töötanud Sirje Kiini uurimuse Marie Underist ja sellest retsensiooni kirjutanud. Hetkel aga on käsil, lisaks tavapärasele Tomi-saate kirjutamisele, Tiit Kändleri artiklitekogu trükkitoimetamine ja Tuglase novellipreemia žüriis osalemine. Vaat nii. Nüüd võtan uue tassi kohvi ja hakkangi mõtlema, mis teemasid võiks Tomi juurde kutsutud arvutispetsialistiga läbi võtta. Head talve jätku!

PS. Lisan siia ühe väga põneva lingi - Eestiga seotud teadlaste nimed maailmakaardil. Neid polegi nii vähe! Vaata ise.

4 kommentaari:

meiel ütles ...

Sinu Underi-raamatu lugu mulle väga meeldis. Facebookis käib selleteemaline (nii arvustust kui raamatut puudutav) arutelu ka juba.

wr ütles ...

Tore kuulda, kui meeldis.
Mis nad seal FB-s kirjutavad? Ma ise seal ei ole.

meiel ütles ...

üks komment FBst: "samas kasutab Wimberg kriitilise allikana Andrus Roolehte (!!!), kes ei ole kindlasti rohkem objektiivsem kui Adson, ühed propagandamehed kõik."

Nõgene ütles ...

Lisaks kõikvõimalikele "ära" ja "ohtlik" sõnumitele, mida lastele arvutitega seoses räägitakse, on veel üks oluline - IT ei ole ainult programmeerimine.

Käisin paar aastat tagasi ITLiga koolides roadshowl ja see arvamus on väga juurdunud - "arvutifirmas" töötavad patsiga programmeerijad, kes peavad kõvasti matemaatikat jagama ning seega tuleb sellest valdkonnast eemale hoida.

Selliseid eelarvamusi tulekski juba varases nooruses lõhkuda. Arvuti "tundmine" ei tähenda kas
a) Reidis hängimist
või
b) hardcore programmeerimist

On veel vahepealsed variandid nagu kujundajad, projektijuhid, arhitektid, analüütikud - kõik töötavad IT-s, aga pole patse ja pole sellised nagu ETV IT-Crowdis näitab. Toredad inimesed. Selliseks võiks suureks saades hakata küll!