kolmapäev, 5. detsember 2007

kulinaarne arutlus

Täitsa lõpp, kui kõrini mul on pelmeenidest. Samuti purgisuppidest, makaronidest ja krõpsudest. Ja kalapulki ei või ma juba aastaid enam näha. Aga midagi muud kiiresti söögiks tehtavat mu kõrvaltrepikoja all poes ei müüda. Vahepeal avastasin enda jaoks konservid, krabipulgad ja saia pasteediga, nüüd on need ka ära tüüdanud. Miks ma siis ei tee kodus normaalselt süüa? Sest üksi elades ei viitsi tõesti enda pärast kartuleid koorida ja liha hautada ja pannkoogitainast segada. Ajaga on siis targematki peale hakata: lugeda, magada, surfata, kirjutada. Niisiis: pood ei aita ja ise ei viitsi. Mida teha? Üldse mitte süüa? Ei. Tuleb kaugemale poodi minna. Üle raudtee. Aga see asub juba 7-8 minuti kaugusel. Mkm, proovin ikka mitte enam süüa.

9 kommentaari:

afanasjev ütles ...

liha EI pea hautama
võta erkpunast (värske!)
lehmaliha

soovitavalt vaata
peenema kiuga
(noorem loom hõrgum)

pöidlajämedune käelaba suurune
lätakas

samuti oleks hea
raske paksupõhjaline pann

lõika paari elegantse liigutusega
kolmandik hiinakapsast
laiale taldrikule

pane pann tulele
aja täiesti kuumaks

viska liha peale

hakkab tossama väga hea
ära õli topi
pritsib

minut paar kummalegi poolele
kui tekib tume pind
(aga mitte veel koorik)
ja hakkab verd välja ajama

siis ongi valmis

viska lihatükk
hakitud kapsa peale

maitsesta soola
ja pipraga

natuke oliiviõli
parmesanilaaste
ja veiniäädikat ei teeks paha

*

kirjeldus läks esseeks
aga tegelikult võtab protseduur
veerand tundi v vähem

*

ps seest punane liha
ei ole toores

kuumus tapab bakterid
vähem kui minutiga

see veri seal sees
on pastoriseeritud

arstionu ütles ...

on pastöriseeritud

on pastöriseeritud

pastöriseeritud

röseeritud

ud...

afanasjev ütles ...

pastor
käes on öö

wr ütles ...

Aitäh, Vahur, selle suurepärase retsepti eest! Aga kardan, et erkpunase, värske lehmaliha pärast tuleb mul minna mitte enam kesklinna, vaid lausa... teise riiki? Kas Eestis müüakse lehmaliha?

Florian ütles ...

Nii Wimbu. Osta 2 k pakk kartuleid, pea kapsast ja porknaid ja sibulat ja suitsukana või grillfileed. Või niisama kanafileed. Haki 4 katulit potti, veerand kapsast potti, sibulat, porknad 3 tk ja kana haki ka sinna ja lisa puljongikuubik (aga see pole tervislik) ja soola ja pipart ja las ta siis ise keeb seal südamerahus eks tunnikese või kolmveerand. Sina kirjutad seni. Siis lähed võtad selle supikese (oi kuidas lõhnab) välja ja pistad kinni. Võid jätta pool potti ka teiseks päevaks. Jummalasta lihtne noh. Käi korra linnas ära. Ja siis kartuleid jääb järgi ka eks - tee praekartuleid viineriga. Kah mõnus ja lapsepõlv tuleb meelde.

Mare ütles ...

Räägime sojakotlettidest nüüd...

Isops ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

Pelmeene tuleb teha Hiina kastmes, jõle hääd on ja kunagi ei saa neist kõrini. Nats merevaiku tuleb kah lisada, algul haiseb veitsa, a see läheb üle:))))))))))).

Anonüümne ütles ...

pelmeene saab teha ka nii nagu sõber fady - et viskad pelmeenide juurde pannile ka tomatit ja maitseaineid. siis on nad hoopis teised. :)