neljapäev, 6. november 2008

Nixoni süstik - üks geniaalsemaid asju

Pilt omab illustreerivat tähendust. Autor (ilmselt): Wr.

Septembris sain Nokus kokku Mikaga, kes oli parajasti tulnud kaugelt tööreisilt ja kellega ühes lauas istusid kolm "Ehh, uhhuduuri!" meest. "Ehh, uhhuduur!" oli teatavasti ettevõtmine, mille käigus kuus eesti meest sõitsid jalgratastega Eestist Himaalajasse. (Loe nt siit.)

Muuhulgas läks jutt ka tuurile. Peale meenutuste, põnevate ja naljakate, rääkis üks uhhuduurlane (kes täpselt, see on mälust kustunud) väga hariva loo sellest, mis on Nixoni süstik. See lugu tuli vastuseks minu küsimusele, kust said uhhuduurlased raha, et selline pöörane reis ette võtta.

Niisiis, mis on Nixoni süstik?

See on väga lihtne. Oletame, et te soovite mister Rockefelleri tütre panna abielusse ühe suvalise mehega, ütleme, Siberist. Ütleme, et selle mehe nimi on Vitali. Niisiis - Ameerika miljardäri tütar naiseks suvalisele mehele Vitalile Siberist. Võimatu? Ei ole. Kui kasutada Nixoni süstikut.

Nixoni süstik on kolmeastmeline.

Esimene aste - tuleb minna Siberisse ja see Vitali üles otsida. Oletame, et ta lõhub kuuri taga puid. Leiate ta sealt kuuri tagant üles ja küsite: kas teil oleks soovi abielluda mister Rockefelleri tütrega? Jätate natuke mõtlemisaega ka - ütleme, et Vitali on nõus.

Teine aste - lähete Šveitsi panka ja küsite seal: kas te oleksite nõus andma mister Rockefelleri väimehele enda pangas presidendi koha? Noh, eks sealgi olda sellega pikemalt mõtlemata päri. Küll oleks tore, kui mister Rockefelleri väimees oleks nende panga president, loomulikult!

Kolmas aste - ehkki kõik peaks juba selge olema! - on niisugune. Te lähete nüüd mister Rockefelleri juurde ja ütlete, et Šveitsi panga president Vitali palub tema kullakalli tütre kätt.

Ameerika miljardäri tütar naiseks suvalisele mehele Vitalile Siberist - kas tundub endiselt võimatu?

Ainus, mis on veel segane, on see, miks kutsutakse seda just Nixoni süstikuks.

Kommentaare ei ole: