kolmapäev, 30. juuli 2008

Veiko ja Jaaniga Raplamaal

Käisime eile õhtul Veiko ja Jaaniga Rapla lähedal Keava külje all Linnaaluste külas Tarsi talus esinemas. Seal oli nimelt 28. juulist kuni 2. augustini toimumas kooliteatrite suvekool. Tarsi talu on üks kena ja asjalik turismitalu, kus muuseas on peetud ka Priit Võigemasti ja Evelin Pange pulmapidu. Järgnevalt väike fotoreportaaž.

Jaan autoroolis, Viljandi maanteel, suunaga Rapla poole. Mina nägin Jaani roolis esimest korda, Veiko teist või kolmandat korda. Jaani kõrval istus veel Lilli.

Kultuurilooline kõrvalepõige - Keava mõis. Mets võtab kõik tagasi. Peatusime seal Veiko soovitusel ja loomulikult oli huvitav.

Jaan Keava mõisa ees

Minu lapsepõlve masinaid - Veoauto GAZ

Veiko etleb. Meie esinemine läks hästi.

Lõkke ääres oli VÄGA palav. See-eest öösel kella nelja paiku läks VÄGA külmaks, pidin kolm tekki peale võtma. Nii et kõik oli tasakaalus.

Teabetahvel lähedalasuvas rabas. Päikeseloojangul filmisid noored seal zombifilmi, prr...

- - - JÄRGMINE PÄEV - - -

Igaühel oma tass!

Noored lavastamas Juhan Smuuli "Lead". Parajasti on käsil esimene vaatus. Redelil lavastaja õpetussõnu jagamas, all Lea ja Esko.

Veiko küülikute aediku juures.

Küülikud olid seal majapidamises ainult energia pärast, nagu perenaine rõhutas. Veiko teadis rääkida palju küülikute ja jäneste erinevusest. Näiteks vabas looduses elavad küülikud karjadena ja nende pojad on alguses üsna väetid, seevastu jänesed elavad üksikult ja nende pojad on algusest peale hakkajad.

Tarsi talu õu. Eemal lavastatakse jätkuvalt "Lead".

Jaan ja Lilli olid juba enne lõunat Türile sõitnud, mistõttu mind ja Veikot viis Raplasse perenaine. Ära sõites märkas Veiko teeäärses rukkis ilusaid siniseid lilli ja tahtis neid noppida.

Väike rukkilill, armas sinisilm,
kasvad rukkipõllu sees minu matkateel,
väike rukkilill.

Kaasa võtan sind, väike rukkilill.
Kodus laual vaasi sees veelgi rõõmu teed,
väike rukkilill.

(E. Kitsnik)

Veiko ja kimbuke rukkililli

"Ah, need on nii tolmused ja haralised, ei taha," ütles Veiko, viskas lilled minema ja läks autosse tagasi.

Autos kingiti Veikole kimbuke rukkipäid, mille üks meiega kaasa sõitnud isik oli samal ajal korjanud, et Tarsi talusse kaunistusi teha. Rukki asemel soovis too kuskilt korjata hoopis veidi nisu.

Minu lapsepõlve masinaid - kombain Niva

Minu lapsepõlve masinaid - traktor Belaruss

Teel Tallinnasse.

Veiko õlal võib märgata väikest putukat, kes osutus olevat marjalutikas ja sai pühitud bussipõrandale.

Jõudsime ilusti Tallinnasse. Oli tore reis.

Kommentaare ei ole: