kolmapäev, 23. juuli 2008

Kerli Kõiv - tõesti hea

Kõik räägivad: Kerli Kõiv, Kerli Kõiv. Kuulasin siis YouTube'ist ta lugu "Walking on Air" ja pean tõdema, et tõesti hea. Vähemalt see, kergelt Björki meenutava biidiga lugu, koos oma timburtonliku videoga. Selles videos on muide kaks eriti muljetavaldavat groteskset kujundit: paksult jääs praeahi ja leegitsev külmkapp.

Timbalandi remiks sellest loost on ka hea. Midagi kuulasin veel, aga see läks juba sinna suunas, kuhu mulle ei meeldi minna ehk ärr-änd-bii'sse. Aga enda jaoks kindlasti kannan ta n-ö kaardile.

Ilus, mahedalt kahisev, omapärane hääl. Efektne esinejakuju, oma pikkade valgete kiharatega ja gootiliku fallen angel look'iga. Lugesin Elu24-st intervjuud temaga, millest selgus, et lisaks heaks lauljaks olemisele on Kerli ka arukas ja intelligentne tüdruk, samuti sihikindel ja eneseteadlik artist. Teeb sõnad ise ja meloodia ise. Ja "Walking on Airi" sõnad on selle žanri keskmisest kindlasti paremad ja tuumakamad.

Huvitav joon tema omapärase hääle juures on veel aktsent - eesti aktsent -, mis tema sõnul on ameeriklasele eksootiline kuulda ja mille mõju ta lauldes lausa teadlikult kasutab. YouTube'is võib kuulata ka ingliskeelset intervjuud temaga, seal võib seda eesti aktsenti eriti hästi kuulda. Keegi kommib seal nii toredasti: "i love the way she says "category"." Minule jätab see aktsent igatahes loomuliku ja vaba mulje. Muide, live's on ta ka hea.

Niki, Mari-Leen, Maarja-Liis, Luisa Värk, Laura Põldvere, Birgit Õigemeel jt! Tõstke tempot - Kerli astub teile juba kandadele! See oli muidugi nali.

Kommentaare ei ole: