teisipäev, 1. juuli 2008

kuidas EPL-ile uut kujundust tehti: öine reportaaž

Ööl vastu tänast oli Eesti Päevalehe online-külg maas - vahetati välja kujundust ja tehti hooldustöid. Seda kajastas jooksev, väga vabas vormis reportaaž asendusküljel. Kuna uue külje ilmudes kaob see ilmselt kosmosesse, siis säilitan selle - autorite loodetavalt lahkel nõusolekul - oma blogis. Niisiis, täna hommikul kell 6 võis leida EPL Online'st sellise teksti.

*

Kallis lugeja!

Meie usin tehniline meeskond töötab praegu täie hooga Eesti Päevalehe veebilehe uuendamise kallal. Pühime tolmu, kuulame kopse ja laseme tal veidi hinge tõmmata. Tööd algasid orienteeruvalt 23:00 ning peaksid valmis olema varahommiku paiku. Suur aitäh kannatlikkuse eest ning toredat esmaspäeva õhtut/teisipäeva koiduaega!

Teie, Eesti Päevalehe tehniline toimetus (Rain, Kadri, Anna ja Martin)

UUDISED UNETUTELE:

Kell 23:54 - oleme suutnud lehelt juba päris palju vana kõntsa maha rookida :-) Asja teine külg on muidugi see, et hetkel on ta suht kasutuskõlbmatu, kuid püsige lainel! :)

00:19 - EPLi veebitiim käis ja täitis oma kruusid kuuma musta teega. See aitab programmeerimisvigu peletada ega tapa organismi nii nagu kohv seda teeb. Meie leht aga ilmutab juba esimesi märke uuest kujundusest.

00:39 - Parandasime natuke päises olevat pealkirja otsingut.

00:42 - Rain arvas, et artiklite leht hakkab juba enam-vähem välja nägema... kuni ta vaatas seda IE-ga. Head lugejad, palun kasutage võimalusel Firefoxi või Operat ;) Nõnda teete kogu maailma veebimeistritele teene.

01:12 - Põhiraskus seisneb selles, et tööle peab jääma ka osa vanast EPLi veebilehest. Lehe päisega hakkame ühele poole saama. Järgmised teepadjad on täitnud oma ülesande kuuma tõmmise valmistamise protsessis :-) Üle laua kuulen ahastavaid rõõmuhõiskeid: "Aaaah! IE 6!"

02:09 - Esileht hakkab juba täitsa ajalehe moodi välja nägema!

02:13 - Testimise käigus sattusin lehele "Kontorirotid laua tagant püsti ja õue harjutusi tegema!" Kuluks ära küll.

03:01 - Vanade URL-ide töölejätmine näib isegi õnnestuvat ja vihm on ka akna taga järgi jäänud. Rain läks endale toitu tooma automaadist, mis töötab müntidega. Tal on selleks varutud sadade kroonide eest ühekrooniseid

04:10 - Uudiste alamrubriigid on uuendatud ja töökorras. Vahepeal seganud väsimus hakkab üle minema!

04:35 - Et mitte "Tallinnat teha", pingutasime, et kõik vanad URLid jääksid tööle ka peale uuendusi

05:12 - Sisulised tööd on tehtud, kontrollime kõik üle. Uni tikub taas peale.

05:58 - Firefoxi tagasi-nupu tahan veel korda saada. Teised on kontorist lahkunud. Avastasin, et mu teetass on kadunud, leidsin selle köögist, kaks tundi tagasi tõmbama pandud tee sees. Natuke kannatust veel :-)

1 kommentaar:

MARRE ütles ...

nii tore, et keegi säilitab. ma just hommikul mõtlesin,et peaks salvestama, sest see jutt on nii muhe :)