esmaspäev, 7. aprill 2008

lapates vanu fotosid...

Minu vanaisa ja tema vend Juku, keskel tundmatu. Vanaisa on silmanähtavalt olemisega rahul, Juku muheleb ja ega saa ka keskmise isiku kohta öelda, et ta muhe vunts ei ole. Tehtud vast millalgi 1980. aastate alguses. Muide, see pilt on ilmunud ka ajalehes Sirp, aga ma ei mäleta, mida täpselt see seal illustreeris.

Kassaka talu õuel on kunagi peetud suuri pidusid! Ehk peetakse kunagi jälle? Näiteks siis, kui sinna kirjanduse uurimiskeskus kerkib. Ühtegi meest ma siit pildilt ei tunne, arvatavasti on tegu vanaisa-vanaema kunagiste koolivendadega. Pilt jällegi ilmselt kuskilt 1980. aastate algusest.

Kolm tundmatut meest joovad purgist tundmatut jooki, võimalik, et koduõlut. Samal sessioonil on ka pilte, kus peal vanaisa ja vanaema, seega ilmselt tegu mõne Alliku sovhoosi massiüritusega. Seegi pilt on ajakirjanduses ilmunud, nimelt mõned aastad tagasi Eesti Päevalehes, kus illustreeris kellegi arvustust "Eesti elulugude" järjekordsest köitest. Idee oli selles, et elulood olid väga rõõmutud ja painavad - ja illustratsiooniga soovisime omalt poolt näidata, et eesti rahva elus on olnud ju ka ometi helgemaid hetki...

Kommentaare ei ole: