kolmapäev, 23. aprill 2008

Amorphis ja King Diamond

Soetasin endale eile arvutisse Amorphise viimase albumi "Silent Waters" ja King Diamondi viimase albumi "Give Me Your Soul... Please" (mõlemad 2007). Esimene on ülikõva, Amorphis, soomlaste üks parimaid metalbände ever, läheb ainult tõusuteed. Eriti head lood on "Towards And Against", "Shaman" ja "The White Swan". Nüüd juba õhtu otsa kuulan seda. Ja Amorphis tuleb sel suvel ka Hard Rock Laagrisse!

Aga King Diamond, minu noorpõlvelemmik, on paraku alla käinud... Ideedepuudus oma puhtaimal kujul. Plaaditäis lugusid, mis kõlavad täpselt ühtemoodi ja kus puudub igasugune kaasakiskuv meloodilisus, mis oli King Diamondi loomingu elementaarne osa 1980. aasta lõpus ja 1990. aastate alguses - näiteks albumitel "Them", "Conspiracy", "The Eye" ja isegi veel "The Spider's Lullaby". Nüüd on vaid mingi eepiline raiumine. Pärast esimest kuulamist läks kohe Recycle Bin'i.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lisaks veel niipalju, et King Diamond'i "House of God" on viimane album, millel oli tõesti eredaid hetki ning mis mulle tõsiselt meeldib. Enne seda on viis aastat igavaid albumeid, ka peale "House of God"-i pole midagi märkimisväärset üllitatud.

ilves@metsas.ee ütles ...

korja need musketärid juba servast ära, siis saab klahvidega su lehelt minema kah

wr ütles ...

Musketäride küsitlus saab kohe läbi, siis teen kokkuvõtted ka.