pühapäev, 21. november 2010

jumala mitteolemasolu nüüdsest tõestatud


Kes meist poleks kunagi kokku juhtunud "jumala lastega", kelle peamisi argumente jumala olemasolu tõestuseks on: "Aga vaata loodust - kuidas kõik on nii täiuslik! Päike tiirleb ümber Maa, nii et rukis saab võrsuda, ja lõukoer toob ilmale teise lõukoera, mitte piisoni! See kõik on nii täiuslik, kuna jumal on selle välja mõelnud."

See täiuslikkus on illusoorne. Loodus ei ole täiuslik. Peainseneri olemasolu puhul oleks elementaarne, et söögi omandamisega ja ülejääkidest vabanemisega seonduv on igas orgaanilises organismis juba tehaseolekuna perfektselt paika sätitud. Aga ei ole. Imikud ei oska ilma enda seest gaase välja lasta, nutavad ja piinlevad nende käes. Abiks on ainult inimese leiutatud Espumisan.

Suutmatus iseseisvalt gaasidest lahti saada on eluslooduse süsteemis väga oluline lünk. Kui oleks olemas kõikeloonud jumal, kes toodab täiuslikkust, siis seda lünka ei eksisteeriks. Aga kuna lünk eksisteerib, siis on järeldus üks: jumalat ei eksisteeri.

Palun see tõestus välja trükkida ja kleepida kõigisse piiblitesse tagakaane siseküljele.

2 kommentaari:

Nele ütles ...

Kas jumalasulastel Sulle siis vastuargumenti ei leidu - looda Sa.
Jumal on nii tark, et ta on gaaside käes vaevlevatele lastele loonud emad, kelle jaoks on nende laste nutt talumatu. Kui laps piinleb ja nutab, ei saa ema teisiti, kui nuputab viise oma lapse rahustamiseks - näiteks masseerib tema kõhtu, hüpitab ja teeb mähiseid. Eks ole seegi kõigevägevama ettehooldus?

wr ütles ...

Oi, ei tea, tark looja paneks ikkagi kohe selle vajaliku soolika sisse, mitte ei kulutaks ema-isa närve. Isa peab mammutit küttima ja ema koobast kütma, tegemist niigi.