esmaspäev, 5. oktoober 2009

Esineb Veiko Märka - videod!

ETV igaõhtustes luuleminutites teadupärast Veiko Märkat ei ole. Üle kümne kuu on seda ebaõiglust talutud vaikides. Kuid nüüdseks on üleilmsesse videolevisse paisatud kahe Märka luuletuse klipid!





Olgu siin ära toodud ka kuum info, mida kuulsin nädal tagasi otsesest allikast. Nimelt on pärast skandaali, mille tekitas Maarja Kangro luuletus hobuse türast, rakendatud kõigile seni ETV luuleminuteis ilmumata, kuid kavas olnud ja linti võetud luuletustele tsensuuri: kõik, milles on roppe sõnu, on eemale heidetud. Otsus tuli loomulikult "kõrgemalt poolt", kust siis veel.

Vaat nii! Ei ole siin mingit ropendamist pühas rahvuseetris, olgu või luule sildi all!
Tegi seda pattu Maarja Kangro, tegin mina, tegi isegi fs. Kindlasti keegi veel. Aga nüüd on kriips peal! Vanamemmed, ae, võite padjad kõrvadelt ära võtta, eesti luule vuliseb jälle sulnilt!

Aga - on ses asjas ka teine külg, ja õnneks mitte väga halb: nüüd ei saa enam keegi öelda, et tänapäeva eesti luule on ainult üks roppus teise otsa. Seni seda ikka öeldi, neid teleminuteid vaadates. Tänu lihtsale mehaanilisele abinõule on üldpilt hoopis teine!


Mul on väga hea meel, et minu "Yks peldik seisab kynkka pääl" jõudis ammu enne ära ilmuda ja Hando Runnelit ilusti vihaseks ajada. Juba eetris käinud roppusi õnneks ETV kodulehelt (veel) maha pole võetud, need risustavad seal meie luulepilti edasi.

Kommentaare ei ole: