pühapäev, 7. juuni 2009

spekuleerides valimistulemuste asjus

Lihtsalt spekuleerin - eks vähem kui tunni aja pärast on näha, kui palju ma mööda panin -, kes "kuue parima" hulka pääsevad. Arvestades Ida-Virumaa ja Tallinna väga kõrget valimisaktiivsust, siis on igati loogiline arvata, et Keskerakond saab vähemalt poole kohtadest. Pakun: Keskerakond 3 kohta, SDE 1 koht, IRL 1 koht ja Indrek Tarand.

Täiendus kell 23.08: SDE asemel - minu jaoks täiesti üllatuslikult - Reformierakond, muu läks täppi. Ehk siis, Euroopasse sõidavad, esialgsete nimekirjade kohaselt:

Siiri Oviir
Vilja Savisaar
Jüri Ratas
Kristiina Ojuland
Tunne Kelam
Indrek Tarand

Mida öelda? Küllap seda, et pole viga. Hea, et niigi läits. Suhteliselt hea lahendus. Oviir läheb teisele ringile, Vilja Savisaar on vähemalt tark naine ega aja nii lolli juttu nagu Evelin Sepp või Kadri Simson, Jüri Ratas olla olnud Tallinna linnapeana koguni nii tegus ja mõistlik, et Edgar Savisaar olla sunnitud teda tagaplaanile nügima. Ojuland viis välisministrina Eesti Euroopa Liitu ja NATO-sse. Kelam on kahtlemata väga tasakaalukas ja kogenud - ja konstruktiivselt isamaaline - poliitik. Ja Tarand... on Tarand.

Täiendus kell 23.37: Uuendatud andmed! Keskerakonnale 2 kohta, SDE 1, IRL 1, Reformierakond 1 ja Indrek Tarand. Veel suurepärasem! Jüri Ratase asemel sõidab Brüsselisse siis tõenäoliselt Ivari Padar.

Siiri Oviir
Vilja Savisaar
Ivari Padar
Kristiina Ojuland
Tunne Kelam
Indrek Tarand

Aga hääled on siiamaani kinnitamata...

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

ma spekuleerisin ka pühapäeval ja eksisin ühe nimega - saatsin marko mihkelsoni brüsselisse ja kesk sai minu armust ühe koha. viis nime osutusid õigeks.