reede, 24. oktoober 2008

paar sõna presidendiproua juhtumist

Tõesti, mul on piinlik mõnede ajakirjanike ja n-ö maksumaksjate isehakanud eeslõugajate väljaöeldud seisukohtade pärast Evelin Ilvese väljanägemise teemal. Jälle on hambus see pühamast püham puuslik - maksumaksja raha! Jätke see ometi! Või kui kedagi tõesti häirib selle ebaotstarbekas kasutamine, siis kogunetagu ja mindagu ja pekstagu konkreetselt segi mõni miniteerium või mõne erakonna peakorter, kus tõesti raha arutult tuulde võidakse loopida.

Minul on hea meel, et Eesti Vabariigi presidendi proua näeb välja ilus ja tore, noorusest ja tervisest õhetav. Ma arvan, et igal meie riigi kodanikul peaks selle üle hea meel olema. Ja mis sellest, kui ta isegi oleks selle raha võtnud n-ö maksumaksja taskust. President esindab Eesti Vabariiki, sama teeb tema abikaasa. Keegi ei ole kisama pistnud, et mõne välisriigi ministri vastuvõtule osteti liiga kallis vein, kui oleks saanud Santa Barbarat, mis teeb sama purju! Või et telliti liiga kallis catering, kui oleks saanud Narva kohvikust Valeri küpsiseid!

Aga miks siis pistetakse kisama, kui meie esileedi samuti teeb ennast esinduslikumaks? Kas meil on kahju või halb näha presidendi abikaasat särava ja pilkutõmbavana? Ehteestlaslikust rohelisest kadedusest sündis inetu ja väiklane mõttevahetus. Kordan veel - minul põhimõtteliselt ei oleks midagi selle vastu, kui Evelin Ilves oleks seda kõike ka maksumaksja raha eest teinud. See ei oleks selle põrmugi mitte kõige kehvem kasutusviis!

Aga nüüd teatab Evelin Ilves ajakirjanduse vahendusel, et erinevalt levima hakanud arvamustele ei ole ta tibi, et leiab aega spordiga tegeleda, ja maksab kõik ise kinni. Ja kellel peaks nüüd isegi piinlikum olema kui mul, seda võib ühe korra arvata.

Kommentaare ei ole: