kolmapäev, 27. aprill 2011

halamisest nuti-turvalisuse pärast

.

Kirjutavad. Ju see tõsi on. Ju kõik need tehnofriigid ja nutifännid elavadki tegelikult klaasis majas, kust nende liigutused on kõikjale näha. Ei imesta üldse. Mina deklareerin oma rahulolu. Mina

- kasutan veendunult vana head Nokia 3310, mis ei salvesta isegi sõnumeid rohkem kui 20 tükki, GPS-i null, internetti null, muud möga null, disain on mugav ja tehnika on kindel nagu tööhobune

- ei oma kontot Facebookis, ja Twitteris ka säutsumas ei käi, muudes sotsiaalvõrgustikes mind ka ei leidu, mu viimane e-profiil on Orkuti varemeis, sinna see ka jääb

Kahju, et viidatud artiklis ei öeldud kõige paremat nõuannet: kas on vaja endale kohe igasugu "põnevaid" tehnikavidinaid soetada ja kas on vaja kogu oma elamine nutifoni sisse toppida?

8 kommentaari:

E:r ütles ...

Telefonioperaator võib ka Nokia 3110 korral salvestada mastide asukohad, mida telefon oma sideühenduseks kasutab, kindlasti salvestatakse kõne- ja SMS kirjed (kuidas muidu igakuine telefoniarve kokku panna)..

Panka ja kauplusse jääb maha pangakaardi kasutamise logi, kommenteeritud online ajaleht salvestab IP-aadressi, popimad digitaalkaamerad panevad fotodele kaasa geograafilise asukoha, jne-jne.

Küsimus pole selles, kas meist jääb järele digitaalne jalajälg või mitte - lõppkokkuvõttes kogutakse midagi praktiliselt kõigi kohta.

Küsimus ON selles, mida kogutakse, kas inimene ise on kogumisest teadlik ja sellega nõus ja kelle jaoks on jalajälg ligipääsetav.

E:r ütles ...

* kaupluse kohta tahtsin öelda, et sinna jääb maha kliendikaardi kasutamise logi

dr Baarmän ütles ...

Ära muretse, sinu vanas telefonis saab sinihamba kaudu niimoodi sees käia, et sa ise ei saagi aru :) Asukohta tõesti määrata ei saa, kuid see-eest võib sorida su kontakte ja SMS-e ning kasvõi Nigeeriasse helistada: http://www.tradebit.com/filedetail.php/6855469-bluetooth-spy-software-including-nokia-3310-and

wr ütles ...

Jah, tõsi. Tegelikult peaks oma elektroonilisi eluavaldusi veelgi piirama. Kui teaks ainult, kuidas. Vähemalt ei käi ma moblaga pangas ega halda meile.

dr Baarmän ütles ...

No ütleme siis nii - võimalus, et su nuti- või muu telefon ära häkitakse, on ikkagi tunduvalt väiksem kui sinu Windowsi-arvuti puhul.
Samas kirjaniku ja muidu kuulsa inimesena ei tohiks sul ju mõnede salafännide vastu midagi olla :)

wr ütles ...

Vaat kirjaniku arvutist ei ole midagi võtta, peale hunniku värsside ja juttude! Kas pole see hea garantii...?

autor ütles ...

Nuh, selles pillis sinihammast õnneks pole.
Word verification: "reptic", tahtis vist "reptil" olla

Marko Kivimäe ütles ...

Arvutist saadakse kätte see, mida sa mobiili ei taha panna - e-mailid. Lisaks erinevad paroolid, mis oled arvutisse salvestanud. Gmaili konto kaudu on huvilistele kohe terve Google võrk avatud ning kõik su tegemised teada. Orkutist leiab kindlasti midagi põnevat.

Tõnu Samueli Spämmiblogi on hea näide sellest, mida kõike saab inimese kohta välja uurida.